fbpx Studenten getuigen | EHSAL Management School

Studenten getuigen

Eva Kocks

Eva Kocks

Na mijn studies handelswetenschappen (ondernemerschap en beleid) had ik het gevoel dat ik iets miste. Tot nu toe werd er vooral gefocust op het theoretisch gedeelde, maar amper op de praktische aspecten van de opleiding. De financiële wereld heeft me steeds geboeid en daarom heb ik ook bewust gekozen voor deze opleiding: een ideale combinatie van docenten die uit hun praktijk komen vertellen over de werking van de financiële markten. Bovendien leer je door de groepswerken de theorie om te zetten in de praktijk. Zo krijg je als student een ideaal beeld over hoe jou toekomstige job eruit zou kunnen zien. De groepen zijn ook klein, waardoor er steeds interactie is met de docenten en je medestudenten.

Eva Kocks, studente postgraduaat Finance en securities 2018-2019

Sander Bosmans

Sander Bosmans

Kiezen voor EMS opent deuren ... ook internationale deuren ... 

De carrière van Sander Bosmans, EMS-alumnus postgraduaat Finance en securities 2014-2015 (voorloper van het huidige postgraduaat Vermogensbeheer), nam een vliegende start. Deze young potential wist zijn EMS-getuigschrift onmiddellijk te verzilveren en zelfs een internationale dimensie te geven.

Sinds 2 september 2015 is hij aan de slag als Customer Relationship Manager bij Architas (investeringsmaatschappij binnen de AXA groep) in Londen. Hij is er verantwoordelijk voor de Belgische AXA-klanten en staat er ondermeer in voor de reporting van hun fondsen. Tevens stelt hij een maandelijkse macro-economische visie van de markten op en organiseert hij er de investeringscomités.

Hoe slaagt zo’n jonge, ambitieuze kerel er nu in terecht te komen in het financiële hart van Europa?

Sander is ervan overtuigd dat hij zich dankzij het EMS postgraduaat Finance en securities kon onderscheiden van louter academisch geschoolde afgestudeerden. Grootste troef van de opleiding vindt hij de gastdocenten, “die allen doordrongen zijn van de praktijk”. De uitgekiende praktijkopdrachten helpen hem bovendien dagelijks in het uitoefenen van zijn functie. Hoewel hij voor bepaalde specifieke informatie beroep kan doen op een analistenteam, is hij blij dat hij door middel van de vele nuttige praktijkopdrachten in staat is hun informatie op de juiste manier te interpreteren.

We wensen Sander – én uiteraard al onze afgestudeerden – een succesvolle en boeiende carrière toe!