fbpx Projectmanagement | EHSAL Management School

Projectmanagement

DE OPLEIDING WORDT ZOWEL IN HET NEDERLANDS (CAMPUS BRUSSEL) ALS IN HET ENGELS (ONLINE) AANGEBODEN.

Doel en verantwoording

Snelheid, soepelheid en aanpasbaarheid vormen de basis voor bedrijfssucces. We werken en leven met zijn allen in een VOCA wereld: een wereld die Volatiel is, een groeiende Onzekerheid in zich heeft, steeds Complexer wordt en meer Ambigu is. Om in die VOCA wereld te overleven en te groeien gaan bedrijven steeds vaker projectmatig werken.

Getting the best of both worlds: Klassiek en Agile Projectmanagement

Maar ook de projectmanagement discipline moet zich aanpassen aan de wetmatigheden van VOCA. In deze opleiding focussen we op projectmanagementvaardigheden die, gebaseerd op de jarenlange ervaring van onze docenten, echt toepasbaar zijn in de moderne projectuitvoering. Of uw organisatie nu een meer klassieke projectmanagement methode gebruikt (b.v. PMBOK® Guide, Prince2 of een eigen afleiding daarvan) of de weg van agile projectmanagement is opgegaan, in dit programma introduceren onze deskundigen u in beide werelden en geven we ook aan hoe u, net zoals in de realiteit, de beste technieken uit beide werelden kan toepassen in iedere sector en bedrijfscontext. 

Project Management Game 

Onze docenten, die dagelijks met beiden voeten in een projectcontext werken, delen hun ervaring met u en leren u de belangrijkste en beste projectmanagement concepten en technieken aan. En daarna is het aan u! De beste manier om Projectmanagement te leren is immers door zelf projecten te DOEN. Centraal in het programma staat daarom ons Projectmanagement Game. In een nieuw ontworpen project simulatiespel gaan de teams onder begeleiding van onze docenten stapsgewijs de aangeleerde technieken toepassen.  Maakt u de beste keuzes als projectmanager of scrum master? Gebruikt u de beste technieken op het juiste moment? Ieder game level brengt u dichter bij de realisatie van uw project. Net zoals in echte projecten beïnvloeden verschillende factoren de voortgang van dit realistische projectmanagement spel. Op basis van de gemaakte keuzes krijgt u snel feedback en de kans om uw project bij te sturen, om zo als een betere projectmanager buiten te stappen.

De nadruk ligt sterk op groepswerk en teamondersteuning tijdens de lessen, via het project management game en de feedback van onze ervaren docenten. Wie het maximum uit deze opleiding wil halen, houdt er best rekening mee dat naast de wekelijkse sessies, ieder team nog extra tijd moet voorzien om te overleggen en gezamenlijk acties te nemen in het kader van dit simulatie spel. We beloven u een realistische, veelzijdige maar ook intense en vooral leerrijke ervaring!

Dit programma maakt deel uit van het postgraduaat in Industrieel ondernemingsbeleid.

 

Doelgroep

De opleiding richt zich tot iedereen die regelmatig betrokken wordt bij het opstarten en uitvoeren van (nieuwe) projecten.
Deelnemers met uiteenlopende functies en uit verschillende sectoren, zorgen voor een multidisciplinaire en multifunctionele teamervaring, die u ook in aanraking brengt met heel wat verschillende bedrijfsculturen.

INFODAGEN - OPEN DAYS
Schrijf je in: