fbpx Praktische managementvaardigheden | EHSAL Management School

Praktische managementvaardigheden

Doel en verantwoording

Gevraagd naar zijn belangrijkste loopbaanadvies stelde Warren Buffet: 
Je communicatievaardigheden aanscherpen is de makkelijkste weg om de helft meer waard te zijn. Je kan het beste stel hersenen in de wereld hebben, maar je moet het kunnen overbrengen”.

Bovenstaande quote benadrukt het belang van een reeks praktische managementvaardigheden voor iedere professional.

In deze opleiding zijn deze vaardigheden samengebracht in een unieke geïntegreerde cyclus, gegroepeerd onder de noemers: “ik, team en organisatie”. Dus geen fragmentaire training, maar een opleiding die u de mogelijkheid biedt om een brede waaier aan ondersteunende vaardigheden te verwerven die nodig zijn voor een succesvolle uitoefening van een verantwoordelijke functie. Een belangrijk persoonlijk groeitraject voor iedere deelnemer.

Hoe druk ik mijn gedachten helder uit? Hoe optimaliseer ik mijn inbreng in het team? Hoe krijg ik anderen mee? Hoe pak ik conflicten aan zonder er zelf de dupe van te worden? Hoe bekom ik een positief groepsklimaat? Hoe leid ik mijn team? Op deze (en nog veel meer) vragen geven onze praktijkdocenten concrete antwoorden. Zij helpen u om inzicht te krijgen in uw persoonlijke leiderschaps- en communicatiestijl, bieden nuttige tips & tricks die u onmiddellijk kan gebruiken in uw eigen professionele omgeving en bieden u de kans om door oefening uw managementvaardigheden aan te scherpen en te verbeteren.  Bovendien gekaderd door een wetenschappelijke onderbouw inzake leiderschap en gedrag. 

Het programma is uniek omdat het niet focust op één deelaspect, maar alle belangrijke vaardigheden omvat. Intensiever, effectiever, en uiteindelijk ook goedkoper, dan losstaande trainingen ter zake.

Doelgroep

Het programma richt zich tot alle professionals met de ambitie om leiding te geven of om verder door te groeien in effectief leiderschap.
Managementvaardigheden zijn immers belangrijk in elke functie met enige verantwoordelijkheid, los van de specifieke opdracht, de sector, de organisatie of de afdeling waarin men werkt. Sterk aanbevolen voor startende kaderleden.

Het aantal deelnemers per groep is beperkt om de gewenste interactie te stimuleren en noodzakelijke oefentijd te garanderen.