fbpx Postgraduaat Vermogensbeheer | EHSAL Management School

Postgraduaat Vermogensbeheer

Het rendabiliseren en duurzaam in stand houden van vermogens,  zowel voor private als voor institutionele klanten,  is een boeiende en veelzijdige discipline die een hoge mate van vakkennis vereist.  Het postgraduaat Vermogensbeheer focust daarbij niet alleen op roerende beleggingen, maar besteedt ook aandacht aan vastgoedinvesteringen.

De kern van het leertraject is ervaringsgericht leren (learning by doing) via cases en projecten, waarbij theoretische concepten worden teruggekoppeld naar de praktijk. Zo optimaliseer je onder meer een bestaande beleggingsportefeuille, stel je een concreet vastgoedproject voor én koppelen we opdrachten aan het actief aandeelhouderschap voor een aantal aandelen. Een financieel avontuur zonder kater maar met onmisbare bagage voor de toekomst dus.

 

 

Voor wie?

Je hebt een diploma hoger onderwijs op zak, maar wenst dit aan te vullen met een praktijkgerichte specialisatieopleiding in vermogensbeheer. Dit unieke postgraduaat komt tegemoet aan de noden van pas afgestudeerde bachelors en masters die om (toekomstige) professionele of persoonlijke redenen gebeten zijn door de financiële markten, beleggen, vastgoedinvesteringen, vermogensplanning, ... . Voorkennis is geen noodzaak. 

De opleiding is combineerbaar met een masterproef/eindwerk of enkele vakken uit een vorige opleiding. Mits goede planning is het doenbaar. Voor studenten met een diploma buiten de Vlaamse Gemeenschap gelden specifieke taalvoorwaarden.


Wat zal je leren?

Het postgraduaat Vermogensbeheer start met een inleiding tot en fundamenten van vermogensbeheer.

Daarna komen volgende onderwerpen aan bod:

  • financiële instrumenten (aandelen, obligaties, ...)
  • afgeleide financiële instrumenten en alternatieve beleggingen (money market instrumenten, afgeleide producten, special topics, ...)
  • vastgoedinvesteringen
  • asset allocatie (voor individuele en institutionele klanten)
  • financiële markten (informatie en regulering)
  • juridische aspecten m.b.t. vermogensbeheer

Tijdens de opleiding voorzien we voldoende tijd aan het trainen van een aantal persoonlijke vaardigheden. Bekijk alvast het volledige programma-overzicht.


Infodag op zaterdag 22 juni 2024

Nog vragen over dit unieke concept? 

Kom naar de infodag en ontdek alles over de opleiding

Geraak je er toch niet? Geen probleem. Contacteer Nathalie en zij plant met jou een Teamsmeeting in.


Wat onze studenten zeggen over de opleiding