fbpx Postgraduaat Marketing en Sales | EHSAL Management School

Postgraduaat Marketing en Sales

Deze opleiding wordt uitzonderlijk niet aangeboden in het academiejaar 2023-2024.

Het postgraduaat Marketing en Sales is een ervaringsgerichte opleiding die intensief alle facetten van marketing en sales bestudeert. Bedoeling is dat je het commercieel ‘denken en doen’ vanuit een bedrijfseconomische context begrijpt én kunt toepassen.
Daarbij komen o.a. aan bod: sales en marketing in de bedrijfsorganisatie, commerciële strategie, onderhandelingstechnieken, digitale en online commerciële processen, sales- en accountmanagement, CRM, ….

Dit postgraduaat stimuleert je om via groepswerken alternatieve oplossingen te formuleren voor cases en zo je theoretische kennis om te zetten in de praktijk. Reële bedrijfsopdrachten vormen daarbij steeds het vertrekpunt. Ook leer je hoe je best commercieel en communicatief handelt in een verkoopcontext. Er gaat ook veel aandacht naar het oefenen van commerciële vaardigheden via rollenspellen en via het marketing business game. De voorbereiding van je eerste stappen op de arbeidsmarkt staan eveneens op het programma.

Na dit postgraduaat heb je een grondig inzicht verworven in de basisprincipes van marketing en sales en kan je klanten oplossingen bieden die rechtstreeks bijdragen aan hun commerciële en financiële doelstellingen.

 


Contacteer programmacoördinator Hugo voor al je vragen


Wat zal je leren?

Tijdens de lessen scherpen we jouw kennis aan met o.a.:

 • marketing en sales in de bedrijfsorganisatie
 • marktonderzoek
 • commerciële strategie
 • B2B-marketing
 • sales- en accountmanagement/CRM
 • marketing en sales in de digitale omgeving

en worden jouw 'sales'-vaardigheden getraind in:

 • commercieel proces/gesprek
 • onderhandelingstechnieken
 • een marketing business game
 • sollicitatietechnieken

Bekijk het volledige programma-overzicht


 

Kom naar een infodag en ontdek alles over de opleiding


Voor wie?

Je hebt een bachelor-, master- of graduaatsdiploma op zak, maar voelt je nog niet klaar om aan de slag te gaan. Dit postgraduaat bereidt je voor op een uitdagende carrière in marketing en sales. Er is geen specifieke voorkennis nodig. Je kan deze opleiding dus volgen met eender welk voordiploma hoger onderwijs. 

De opleiding is combineerbaar met een masterproef/eindwerk of enkele vakken uit een vorige opleiding. Mits goede planning is het doenbaar. 

Voor studenten met een diploma buiten de Vlaamse Gemeenschap gelden specifieke taalvoorwaarden.


Praktische info

 • Campus: Stormstraat 2, 1000 Brussel
 • Lesrooster: gastdocenten geven de cursussen van maandag tot en met vrijdag, tussen 9u30 en 16u30, afhankelijk van het opleidingsonderdeel. Er zijn gemiddeld 15 contacturen per week waarvan gemiddeld een dag per week online doorgaat. Daarnaast moet je wel rekenen op extra taakbelasting per week: individuele opdrachten, groepsopdrachten en realistische bedrijfsprojecten. In het eerste semester ligt de nadruk vooral op contactonderwijs. In het tweede semester wordt er voornamelijk gewerkt aan de verschillende opdrachten, cases en bedrijfsprojecten. 
 • Examens: in november, januari en april. Verschillende opdrachten doorheen het jaar. 
 • 40 studiepunten: Je behoudt het statuut van student en je hebt nog recht op kinderbijslag/Groeipakket. 

Bekijk de academische kalender 2023-2024


Wat onze studenten zeggen over de opleiding

 Emma


"Ik ben vooral tot het besef gekomen dat er een verschil is tussen: 'je bent geboren om in sales te gaan' en ‘je bent geboren om in sales te gaan én je hebt er een specifieke opleiding voor gevolgd’. Mensen denken vaak dat sales en marketing iets is wat iedereen kan. Tot je een specifieke opleiding volgt waarbij je les krijgt van mensen die een heel mooie carrière hebben gemaakt in sales en marketing. De docenten leren je de kneepjes van het vak en hoe je ervoor kan zorgen dat je het nog beter doet dan al die geboren ‘verkopers’. Ik heb dit jaar heel veel bijgeleerd door te luisteren naar ervaringen van professionals.

Op EHSAL Management School (EMS)  wordt lesgegeven door docenten die zelf in het werkveld staan. Die mensen geven geen les over gedetailleerde theoretische boeken maar over praktijkgerichte cases. We leerden allemaal al veel bij over toepassingen van sales en marketing binnen een professioneel kader en zelfs binnen een persoonlijk kader."

Tijl Buyse


Download de opleidingsbrochure


Vragen?

Kom naar een infodag.

Contacteer programmacoördinator Hugo Couck:

  Plan zelf een gesprek in via MS Teams
➢    hugo.couck@emsbrussel.be
➢    02/210 12 42