fbpx Postgraduaat Humanresourcesmanagement - dagopleiding | EHSAL Management School

Postgraduaat Humanresourcesmanagement - dagopleiding

Deze opleiding wordt uitzonderlijk niet aangeboden in het academiejaar 2023-2024.

Humanresourcesmanagement is een zeer ruim vakgebied, waarbinnen een waaier aan beroepen mogelijk is. Het postgraduaat Humanresourcesmanagement is bijgevolg ook zeer breed van opzet, zodat je over een dito referentiekader zult beschikken om als HR medewerker of HR verantwoordelijke succesvol binnen een organisatie te functioneren. Daarbij ligt het accent op de gevarieerde praktijk van de HR-professional. Een opleiding waarin je jouw mensgerichte houding ten volle kunt ontplooien!

Via een unieke onderwijsformule van gastcolleges, werkplekleren, bedrijfscases, groepsopdrachten en coachingsessies doe je relevante bedrijfservaring op. Bovendien leer je op een uitdagende manier om te gaan met deadlines  en bouw je ook verder aan je sociale vaardigheden.

De doelgroep zijn gemotiveerde pas afgestudeerde bachelors en/of masters.

  • Uniek concept van duaal leren: afwisselend twee weken les en twee weken leren op de werkvloer. Zo kan jij de geziene leerstof onmiddellijk gaan toepassen in de praktijk.
  • Les van gepassioneeerde gastdocenten uit de HR-bedrijfswereld die je actief betrekken bij hun vakgebied. Zo verkrijg je relevante en nuttige bedrijfskennis die je in staat stelt om de realistische bedrijfsprojecten succesvol uit te werken.
  • Persoonlijke begeleiding door een Duaal HR coach en mentor op de werkplek.

 

Contacteer programmacoördinator Nathalie voor al je vragen


Duaal HR - the best of both worlds

Met Duaal HR switch je tussen het volgen van les en werkplekleren. Meer specifiek: je krijgt twee weken les en de twee weken die daarop volgen, pas je die kennis meteen toe op je werkplek.

Naast het volgen van lessen, ben je als student actief in een (geselecteerde) onderneming waar je de geziene leerstof onmiddellijk kan gaan toepassen “on the job”. Je werkt samen met de andere personeelsleden op de HR-afdeling van een onderneming/organisatie, aangestuurd door een werkplekmentor die waakt over de leerdoelen. Zo leer je de theorie en praktijk afwisselen vanuit de context van een echte organisatie. De geziene leerstof kan je onmiddellijk ter plekke toepassen. Veel concreter als dit kan het niet worden. Naast de coaching van je werkplek zelf, staan ook de coach van Duaal HR klaar om je te ondersteunen in dit traject.
Als student ontvang je geen loon of onkostenvergoeding. Je doet vooral veel extra ervaring op en de kans dat dit uitmondt in een vaste job is reëel.

Hoe gaat het in z’n werk?
Na je inschrijving voor het postgraduaat HRM bepaal jij de verdere koers. Samen selecteren we een werkplek die aansluit bij je persoonlijkheid en ambities. Word je graag gematcht aan een werkplek uit de lijst van werkplekken? Dan helpt Duaal HR je graag verder. Ga je liever zelf op zoek naar een werkplek, dat kan ook! 


Wat zal je leren?

Tijdens de lessen maak je kennis met o.a.

  • In-, door- en uitstroom
  • Beloningsbeleid
  • Recht, arbeidsverhoudingen en ethiek
  • Persoonlijk leiderschap en vaardigheden
  • Learning & development

Bekijk het volledige programma-overzicht.

Zo vertrek je voorbereid naar je werkplek, waar je de tijd en ruimte krijgt om jouw kennis om te zetten in de praktijk. Wat je ziet in de lessen ga je meteen kunnen vastpakken en toepassen.


Kom naar een infodag en ontdek alles over de opleiding


Wat onze studenten zeggen over de opleiding