fbpx Persoonlijke financieel-fiscale planning voor artsen i.s.m. het VBS | EHSAL Management School

Persoonlijke financieel-fiscale planning voor artsen i.s.m. het VBS

Doel en verantwoording

Naast inhoudelijke en organisatorische aspecten spelen ook fiscale motieven een belangrijke rol bij de keuze van een samenwerkings- of vennootschapsvorm voor artsen. Deze korte opleiding wil op een toegankelijke manier, - via begrijpelijke voorbeelden, heldere adviezen, checklists en praktische tips, - inzicht verschaffen in de mogelijkheden voor artsen om belastingen optimaal te structureren.

Om het meest voordelige fiscale stelsel te genieten moet de arts een basiskennis ad hoc hebben, ten einde een aantal opties te kunnen evalueren. Al was het maar, om deze met kennis van zaken te kunnen inschatten en om met meer begrip een discussie aan te gaan met zijn accountant en belastingconsulent.

Ook de belangrijkste juridische implicaties van werken met een vennootschap en een aantal interessante mogelijkheden inzake vermogens- en successieplanning komen aan bod.

Kortom, u wordt een volwaardige gesprekspartner voor uw fiscaal adviseur.

Doelgroep

De opleiding richt zich tot alle artsen-specialisten, tandartsen en huisartsen die een nood hebben aan enige fiscaal-juridische basiskennis om hun persoonlijke financieel-fiscale situatie mede te kunnen optimaliseren, in samenspraak met hun adviseur(s) terzake.