fbpx Masterclass: Duurzame bedrijfsvoering en duurzaamheidsrapportering | EHSAL Management School

Masterclass: Duurzame bedrijfsvoering en duurzaamheidsrapportering

Waarom deze opleiding volgen?

Onze samenleving evolueert snel naar een ecosysteem waarin nieuwe waarden het voortbestaan van bedrijven bepalen. Er is geen ontkomen aan: een ESG-focus is voortaan elementair. Een groeiend aantal ondernemingen heeft dit begrepen.

Aan de hand van ESG (Ecologisch, Sociaal, Governance) criteria wordt beoordeeld in hoeverre ondernemingen hun verantwoordelijkheid opnemen voor het milieu en voor hun stakeholders. Sterker nog, met de komst van de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) zal een hele reeks bedrijven ook moeten data verzamelen en rapporteren over hun inzet voor duurzaamheid.

In deze korte opleiding gaan wij in op de verplichte duurzaamheidsrapportering, op een concreet stappenplan voor het implementeren van duurzaamheid en duurzaamheidsverslaggeving in uw onderneming, op tools voor een verdere evolutie naar strategische en systemische duurzaamheid en bieden wij ook een aantal inspirerende voorbeelden van doordachte duurzaamheid.

Kortom, een opleiding die focust op de evolutie naar duurzame bedrijfsvoering op korte en middellange termijn en u voorbereidt op de komende duurzaamheidsrapportering.


Doelgroep

Deze masterclass richt zich tot elkeen die een rol opneemt in de transitie naar duurzaam ondernemen (bedrijfsleiders, directieleden, managers, consultants, …) of die bijdraagt aan duurzaamheidsverslaggeving (communicatieverantwoordelijken, CFO’s, marketeers, databeheerders,…).