fbpx Getuigenissen | EHSAL Management School

Getuigenissen


 

Niels Rottiers

Niels Rottiers

In de KMO waar ik actief ben, werk ik nauw samen met de Management Director. Ik werd reeds betrokken bij belangrijke beslissingen over verschillende topics, maar met mijn HR achtergrond had ik te weinig inzicht tot het economische stukje van de puzzel. 

De opleiding Bedrijfskunde – MBA Fundamentals gaf mij goede handvaten om in overleg te kunnen gaan en kritischer te kunnen denken in functie van de organisatie. 

De inhoud biedt een stevige basis om inzicht te krijgen in onder meer boekhouden, kostberekening en ondernemingsrecht. Voor er van start wordt gegaan met een onderdeel, is het vorige onderdeel doorgaans afgerond wat maakt dat de materie in combinatie met je dagelijkse job goed te verwerken is. 

Bovendien maken de docenten graag tijd om mee na te denken over de uitdagingen die je vandaag in de praktijk tegenkomt.

Niels Rottiers, HR & Business Partner Intevu / 2023-2024 

Sauri De Keye

Sauri De Keye

De opleiding MBA Fundamentals was een bijzonder verrijkende ervaring en bood een sluitend antwoord op de extra verbreding waar ik naar op zoek was.
De passie, ervarenheid maar vooral enthousiasme van de docenten geeft extra dimensies en inzichten die verder gaan dan zelfstudie. Ongeacht je voorkennis, biedt de opleiding nieuwe inzichten en stelt je in staat om met een bredere blik en gefundeerde aanpak nieuwe kansen te benutten.

Sauri De Keye, Integrated Risk Manager KBC Bank en verzekering / 2023-2024
 

Tony Van Imschoot

Tony Van Imschoot

De opleiding Bedrijfskunde - MBA Fundamentals is echt een must voor iedereen met een beperkte bedrijfseconomische kennis. Het bleek tevens de ontbrekende schakel te zijn in de verdere ontwikkeling van mijn carrière en heeft de verwachtingen dan ook meer dan ingelost. 

In een relatief kort tijdsbestek wordt toch voldoende aandacht besteed aan de basisinzichten waarna er dieper, inhoudelijk wordt ingegaan op de verschillende thema’s met een heel duidelijke link naar het bedrijfsleven. Vooral dat laatste geeft je meteen de nodige inzichten om hiermee in de praktijk aan de slag te kunnen gaan. 

Naast de drie ‘verplichte’ modules heb ikzelf de keuzemodules HRM en Ondernemingsfiscaliteit gevolgd. Die waren echt fenomenaal en kan ik iedereen ten zéérste aanraden. 

De hele opleiding wordt trouwens gekenmerkt door de gedrevenheid waarmee elke docent zijn/haar vak op een duidelijke, gestructureerde en begrijpbare wijze overbrengt. Het zijn stuk voor stuk experten die met heel veel passie hun kennis willen delen. Alles verliep eveneens in een zéér aangename, gemoedelijke sfeer met af en toe hilarische voorbeelden uit de praktijk. 

Dit alles werd professioneel voorbereid en ondersteund door een toegewijde programmacoördinator die steeds een passend antwoord vond op al onze vragen. 

Ondanks het feit dat deze opleiding wel degelijk de nodige inspanning vraagt, was het meer dan de moeite waard!

 

Tony Van Imschoot, Head of sales – BeNeLux, France, UK, Ireland – NEVEON Austria / 2022-2023 

Audrey Demeyer

Audrey Demeyer

Met een diploma Communicatie op zak, merkte ik in mijn huidige functie als MA to the CEO de nood om op bedrijfseconomisch vlak bij te schaven. Zeker na de overstap van een marketingafdeling richting een ondersteunende functie binnen general management, merkte ik dat de veel bredere waaier aan taken die extra kennis en dat extra inzicht vereiste. 

Ik ging op zoek en vond in Bedrijfskunde mijn gading. Een opleiding waarin de basisinzichten van bedrijfsvoering uitgebreid aan bod komen, met een directe en zeer praktische link naar het werkveld. 

Dit, in combinatie met het feit dat de docenten zelf ook nog ‘ns dagelijks actief zijn in hun domein van expertise, zorgt ervoor dat de opleiding Bedrijfskunde zeer toepasbaar wordt gebracht en gespiegeld kan worden aan de day to day business. 

Zeer nuttige opleiding die ik absoluut zou aanraden voor zij die twijfelen! 


Audrey Demeyer, Management Assistant bij Accent Group / 2022-2023 
 

Jeroen Verhofstadt

Na een eerder technische vooropleiding begon mijn gezonde nieuwsgierigheid te groeien om meer te weten te komen over bedrijfsvoering van A tot Z. Hoe komt men tot de uiteindelijke winst op eigen rekening? Welke stappen worden doorlopen? De opleiding MBA Fundamentals bracht mij hierin de nodige antwoorden en inzichten.

EMS zet hiervoor professionals in met diverse achtergronden en ervaringen, die zich specifiek focussen op het essentiële en hierbij de nodige voorbeelden of situaties uit de praktijk bij betrekken. Dit draagt alleen maar bij aan de kwaliteit van de opleiding en de efficiëntie om de opgedane leerstof te kunnen toepassen in je eigen professionele context. Het bleek voor mezelf een ideale aanvulling om de nodige kennis op te doen in een bredere managementcontext.

Ik kan deze mini-MBA sterk aanraden aan iedereen die wil investeren in een carrièreboost!


Jeroen Verhofstadt, Sales Manager / 2020-2021

Arne Van Quaethem

Ik heb de opleiding industrieel ingenieur genoten waarbij een sterke focus ligt op techniek. Hier kom je al in aanraking met een aantal bedrijfskundige activiteiten zoals balanslezen, analyse van de jaarrekening en marketing. Gezien deze cursussen in een academische opleiding kaderen, wordt hierbij een sterke focus gelegd op de theorie. Het gebrek aan werkervaring maakt het op dat moment moeilijk om deze theorie aan de praktijk te koppelen. Na enkele jaren gewerkt te hebben als projectingenieur bleek duidelijk dat een opfrissing en uitdieping van bedrijfskundige aspecten noodzakelijk is om in de richting te evolueren die ik voor ogen heb. Essentieel hierbij is dat de theorie moet dienen om de praktijk te ondersteunen en niet omgekeerd. De opleiding bedrijfskunde van EMS bundelt deze kennis waarbij de lessen ingevuld worden door mensen uit het bedrijfsleven of met een ruime praktijkervaring. Tijdens de opleiding worden zowel strategische, financiële, marketing, juridische, en HR aspecten uit de onderneming toegelicht. Uitspraken als “dit zal je veel tegenkomen in de praktijk, dit is eerder een detail en minder van belang” en het delen van persoonlijke ervaringen van de docenten bevestigen de continue terugkoppeling naar het bedrijfsleven tijdens de theorie lessen. Ondertussen kan ik stellen dat de opleiding erin geslaagd is om de nodige bagage mee te geven. Bovendien is het mooi meegenomen dat de opleidingen van EHSAL Management School ook door de bedrijfswereld gewaardeerd worden.

Arne Van Quaethem, Projectingenieur / 2019-2020

Maxim De Roeck

Met een diploma fiscale wetenschappen op zak beschikte ik reeds over een stevige basis omtrent alles wat er op fiscaal en boekhoudkundig vlak speelt, the missing link was echter hoe je deze technische kennis meer vanuit een management rol doorheen je organisatie moet gaan sturen. De opleiding bedrijfskunde is de perfecte opleiding om op een zeer gedetailleerde maar toch snelle en overzichtelijke manier de knepen van het management wezen in de vingers te krijgen. De docenten zijn allemaal beroepsexperts die zeer actuele en vaak voorkomende situaties aanhalen, hierdoor kreeg ik nooit het gevoel dat een bepaalde cursus langdradig was en het dus altijd zeer aangenaam was om na een drukke werkdag de avondlessen in een ontspannen en vriendelijke sfeer bij te wonen. Ik zou deze opleiding zowel voor jong als oud zeker aanraden.


Maxim De Roeck, zaakvoerder ELRI / 2018-2019
 

Arthur de Keyser

Het postgraduaat in Bedrijfskunde bracht me net die bepaalde management skills bij die mij ontbraken tijdens mijn vooropleiding.
De erg gemotiveerde docenten, die overigens meestal in het bedrijfsleven staan, delen hun ervaringen op een begrijpbare en enthousiaste manier. De topics worden telkens behandeld met actuele voorbeelden en toepasbare leerstof.
Daarnaast is het zeer gevarieerde publiek van studenten ook een verrijking; sommige lopen stage en andere zijn al decennia professioneel actief.
Het argument "een nieuwe wending aan mijn carrière geven" hoorde ik dan ook meerdere malen terug bij mijn medestudenten. De opleiding is dus absoluut gangbaar voor de jonge startende ondernemers als ervarene.
Wil je je carrière over een andere boeg gooien of zoals mezelf je managementcompetentie aansterken; dan is de opleiding Bedrijfskunde bij EMS enkel aan te raden!

Arthur de Keyser, Hotelmanager / 2018-2019 

Olivier Lefebvre

De opleiding Bedrijfskunde was zeer waardevol voor mij. Ik zie het als een mini-MBA omdat je toch beknopt alle topics rond bedrijfsmanagement aanraakt met het voordeel dat dit aan een fractie van de kostprijs kan t.o.v. een full-time of executive MBA. Bijkomend was ik onder de indruk van de kwaliteit van de docenten die de EHSAL Management School kon aantrekken. Deze docenten slagen er namelijk in om in het korte tijdsbestek dat hen gegeven wordt, toch duidelijk en eenvoudig de essentie van een bepaald management gebied over te brengen. De opleiding Bedrijfskunde heeft naar mijn mening dan ook een uitstekende value for money ratio. Ook vanuit organisatorisch oogpunt verliep alles heel efficient. Ik kan deze opleiding aan iedereen warm aanbevelen.


Olivier Lefebvre / 2017-2018

Tim Timmermans

Wat er gebeurt binnen een onderneming naast het produceren van producten of het uitvoeren van diensten, heeft me altijd geïnteresseerd. De financiële, de HR als ook de legale aspecten van ondernemingsbeleid zijn topics waar ik als ingenieur momenteel niet dagdagelijks mee geconfronteerd wordt, maar die wel een sterke impact hebben op mijn job. De opleiding Bedrijfskunde heeft ertoe bijgedragen dat ik op een heel praktische manier heb kunnen leren wat belangrijk is voor de onderneming en waarom al deze zaken noodzakelijk zijn. Het heeft me geholpen om een beter beeld te krijgen van de situatie van de onderneming waar ik nu werk en het heeft mij inzicht verschaft in haar strategische en operationele keuzes.


Tim Timmermans, Operational Expert Covestro / 2017-2018
 

Rik van Camp

De opleiding Bedrijfskunde is een ideale aanvullende scholing voor mensen die geen bedrijfseconomische studie genoten hebben. Met enkel een professionele studie in Software Engineering achter de rug ervoer ik zelf de toegevoegde waarde die inzicht in bedrijfseconomie en finance kan bieden. Bij EMS vond ik de degelijke academische basis, aangevuld met professionele inzichten, waar ik naar op zoek was.
De docenten zijn gedreven en vullen zo goed als allen hun academische competenties aan met een stevige portie professionele ervaring. In een beperkte tijd werd de focus meteen gelegd op de thema’s die effectief het verschil maken. Elk vakgebied wordt door een andere docent, die als expert gezien kan worden, gegeven. Dit zorgt voor de nodige diepgang.
De opleiding Bedrijfskunde van EMS is een brede degelijke opleiding waarin alle nodige bedrijfseconomische thema’s aan bod komen. Tevens heeft deze opleiding een degelijke serieuze academische basis zonder de feeling met de professionele realiteit te verliezen.


Van Camp Rik, Managing Partner Cronos Groep / 2014-2015

Ilse Van Calster

Als voormalig advocaat die in het bedrijfsleven terecht kwam, miste ik voornamelijk economische kennis. Vanuit de directie van mijn bedrijf werd daarenboven het belang van financiële kennis benadrukt om door te groeien. De cursus bedrijfskunde, met veel aandacht voor de financiële aspecten van bedrijfsvoering, beantwoordde dan ook perfect aan mijn verwachtingen. Ik was ook aangenaam verrast van de wijze waarop andere aspecten van het bedrijfsleven aan bod kwamen. Je leert nadenken over de verantwoordelijkheden van de onderneming naar haar werknemers toe en over hoe dit aan te pakken. Ik heb de verworven kennis onmiddellijk op verschillende vlakken kunnen toepassen in mijn dagelijkse job. Tenslotte moet er een pluim gegeven worden voor de administratieve en praktische organisatie van de opleiding! De motivatie om iedere week de lessen bij te wonen kwam als vanzelf, het examen mag echter niet onderschat worden.  


Ilse Van Calster - Legal & HR Manager Eddy Merckx Cycles NV / 2013-2014

Wouter Swerts

Business cases opmaken en NPV’s berekenen, balansen en resultatenrekeningen begrijpen, kostencalculaties uitvoeren,… Omdat ik niet economisch geschoold was, leek het me nuttig op zoek te gaan naar een bijkomende opleiding om dergelijke uitdagingen in mijn huidige job beter te beheersen. De opleiding “Bedrijfskunde” is hier ‘summa cum laude’ in geslaagd.  Alle aspecten van het bedrijfsleven zoals financiële analyse, investeringscalculatie, HR, cost accounting komen aan bod. Door de vele praktijkvoorbeelden weten de docenten de theorie telkens op een boeiende manier uit te leggen.  Bovendien geven de cases, die je individueel of in groep kan oplossen, een ideale kans om de materie in detail te begrijpen.
Verrijkend zijn ook de discussies met medestudenten, die elk vanuit een andere achtergrond een boeiende kijk op de verschillende aspecten van het bedrijfsleven hebben.
Kortom, die maandagavond in Brussel was altijd een interessant, leerrijk en leuk moment!
Ik kan het programma “Bedrijfskunde” enkel maar aanbevelen.


Wouter Swerts, Technical Domain Manager Backbone Engineering / 2013-2014