fbpx Getuigenissen | EHSAL Management School

Getuigenissen

Mijn functie als Business Controller bij Van Hoecke was relatief nieuw en diende bij mijn start nog vorm te krijgen. Daarnaast wou ik na mijn studies Handelsingenieur mezelf verder verdiepen in Finance. Ik was op zoek naar een stevige brede opleiding die mij naast een theoretische basis ook praktijkinzichten kon bijbrengen. Dit heb ik absoluut gevonden in de opleidingen Financial Controlling en Corporate Finance aan EMS.

De goede inhoudelijke samenstelling van de programma’s in combinatie met de kwaliteitsvolle sprekers uit het bedrijfsleven maken van deze opleiding een echte aanrader. Het examen en de praktijkopdrachten zorgen ervoor dat je de leerstof echt doorgrondt en begrijpt, wat de eerste stap is om het nadien zelf toe te passen. Bijna elk topic werd vertaald naar een meerwaarde/inzicht voor mezelf en bijgevolg ook voor mijn werkgever Van Hoecke. Zo werd een budgetteringsproces opgestart, investeringsanalyses gemaakt, concepten m.b.t. kostprijs gebruikt bij beslissingen, documentatie transfer pricing opgesteld, … Dit alles gebaseerd op de inhoud van de opleiding Financial Controlling.

Ik besliste dan ook om het daarop volgende jaar Corporate Finance te volgen. Opnieuw een voltreffer. De opleiding liet mij toe om het volledige financieel beleid van de onderneming beter te kaderen én met meer inzicht beslissingen te nemen. Zo werden de inzichten van working capital (en groei) op cashflow in rekening gebracht bij het bepalen van de financiële doelstellingen, die de basis vormen voor het budgetteringsproces. Daarnaast gaf deze opleiding mij inzicht in de optimale kapitaalstructuur en pijlers van bedrijfswaardering.

De combinatie van beide programma’s hebben mij geholpen om het financieel beleid bij het bedrijf waar ik werk te begrijpen en verder vorm te geven. Ik beschouw beide opleidingen als een enorme meerwaarde voor mezelf en mijn werkgever.

 

Matthias Uyttersprot - Business Controller - Van Hoecke / Financial Controlling 2016-2017 / Corporate Finance 2017-2018


De post-universitaire opleidingen  financial accounting en corporate finance hebben mij een duidelijke meerwaarde gebracht en stellen mij nu beter in staat om complexe financiele structuren en informatie te ontleden, te analyseren en te begrijpen.

De studie behandelt een breed gamma onderwerpen, waarbij men steeds gestructureerd de link legt met de reeds behandelde vakonderdelen zodat de student inzicht verwerft in het totaal plaatje.

Dit programma is dan ook de perfecte aanvulling bij mijn eerdere financiële studies en een echte aanrader.

Nick Conjaerts- Reporting Analyst- Euronav / 2011-2012


Terugkijkend op de opgedane kennis en ervaring tijdens dit programma, en de interessante medestudenten en professoren die ik er ontmoette, was het postgraduaat Accountancy & Finance een aanrader voor iedereen die zich wil verdiepen in financiële economie.

Christoph Brughmans, Business Advisor, KPMG Advisory Belgium / 2010-2011


Na mijn opleiding tot industrieel ingenieur, gekozen vanuit mijn passie voor techniek, zocht ik nog een praktische hands-on opleiding inzake “corporate finance”, onderbouwd met de nodige theorie.
Ik koos echter om dadelijk het volledige Postgraduaat Accountancy & Finance (Financial Accounting en Corporate Finance) in één academiejaar af te werken. Deze opleiding bij EMS bleek de perfecte match en ik pluk nu reeds de vruchten van deze opleiding in de consultingfirma die ik vorig jaar ben opgestart.

Louis-Philippe de Sonnaville, Zaakvoerder Trans-Actions Consulting / 2010-2011