fbpx Getuigenissen | EHSAL Management School

Getuigenissen

Margot De Ridder

Margot De Ridder

Na het behalen van mijn professionele bachelor Sociaal Werk optie Maatschappelijk Werk stond ik voor een moeilijke keuze: “Zou ik aan de slag gaan als maatschappelijk werker of toch nog een jaartje bijstuderen?” Onder het mom van: “Ik zal al lang genoeg moeten werken”: koos ik toch voor nog een jaartje bijstuderen.
De keuze voor het postgraduaat HRM aan EMS te Brussel was snel gemaakt. Doorheen mijn opleiding Sociaal Werk kwam ik al een eerste keer in aanraking met HRM. Dit smaakte naar meer! Werken met mensen spreekt me enorm aan en na mijn ervaringen in een CLB, besloot ik om me meer te verdiepen in het werken met mensen in het bedrijfsleven.
Het postgraduaat heeft niet teleurgesteld! Doorheen het programma kregen we gemiddeld drie dagen per week les van gemotiveerde gastdocenten met bakken ervaring. De overige twee dagen ben je vrij of kan je benutten om aan de projecten te werken. Dankzij deze projecten kan je proeven van HR op een echte werkvloer, zowel bij klanten die je zelf zoekt of aangeleverde klanten en cases door EMS. Uiteraard kan je doorheen de projecten rekenen op coaching van de docenten. 
Om alles uit de opleiding te halen, besloot ik me kandidaat te stellen voor klasverantwoordelijke. Dit gaf me de kans om nauw samen te werken met Nathalie, de programmacoördinator. Telkens we met vragen zaten, konden we bij haar terecht voor een luisterend oor en een gepaste oplossing. 
Ook voorziet EMS jaarlijks een moment waarop wordt samengezeten met de klasverantwoordelijke(n) om te luisteren naar de feedback van de studenten zelf. Dit om steeds mee te zijn met wat leeft onder de studenten en om het postgraduaat te blijven verbeteren. 
Verder lijkt het me belangrijk te benadrukken dat je niet enkel een professionele groei doormaakt (skills en competenties), je krijgt ook de kans en de tools om jezelf en je ambities onder de loep te nemen opdat je goed voorbereid (Wat zijn mijn sterktes? Waar krijg ik energie van? Waar wil ik professioneel naar evolueren?) de arbeidsmarkt kan bestormen! 
Ik kijk met een voldaan gevoel terug op mijn studietijd en kan zeker zeggen dat mijn extra jaartje aan EMS de kers op de taart was! 

Margot De Ridder, postgraduaat HRM, 2019-2020
 

Elain Bielen

Elain Bielen

“Ik wil het beste halen uit personen en bedrijven”
Dit is al zeer lang mijn motto, mijn passie.
 
Om met mijn passie aan de slag te gaan heb ik een Postgraduaat Human Resources Management gevolgd bij de EHSAL Management School. Tijdens deze opleiding vond ik als snel een job als HR Consultant bij clearXperts!
 
De opleiding HRM geeft mij de nodige inzichten en vaardigheden die ik kan gebruiken om personen en bedrijven naar een hoger niveau te tillen. 

Elain Bielen, HR Consultant, clearXperts, postgraduaat HRM 2019-2020

Silke Van Herreweghe

Silke Van Herreweghe

Na mijn Master Handelswetenschappen, met afstudeerrichting people and change management, miste ik nog wat specifieke kennis over HR-topics zoals rekrutering & selectie, payroll en sociale wetgeving. Daarom heb ik na mijn Master gekozen om het Postgraduaat Humanresourcesmanagement te volgen aan de EHSAL Management School. 
De kennis die de docenten je aanbrengen zijn zowel met een theoretische onderbouwing als met heel wat ervaringen en voorbeelden vanuit de praktijk. Deze combinatie is voor mij enorm leerrijk geweest. 
Daarnaast zorgen de projecten rond employer branding, learning & development, HR-processen, en interne communicatie ervoor dat je zelf aan de slag kan met praktijk-vraagstukken en leert om een oplossing op maat van de klant te bezorgen. Hierdoor wordt niet alleen je kennis rond deze topics uitgebreid, je leert ook werken op vraag van de klant en met hen te communiceren. 
De begeleiding en ondersteuning van de docenten zijn hierbij een grote meerwaarde. 
Dit postgraduaat biedt een grote meerwaarde voor iedereen die zich verder wil verdiepen in HR en hierbij theorie wil combineren met veel praktijkvoorbeelden en -projecten. Je leert op enkele maanden enorm veel bij over hoe verschillende HR-topics in de praktijk toegepast worden en hoe je er zelf mee aan de slag kan gaan. 
Tot slot is er ook sollicitatietraining voorzien in deze opleiding waardoor je op een professionele manier begeleiding krijgt om de stap te zetten naar de arbeidsmarkt. 

Silke Van Herreweghe, postgraduaat HRM 2019-2020

Jasmin Dralants

Jasmin Dralants

Toen het moment aangebroken was om mijn specifieke masterrichting in Handelswetenschappen te kiezen was ik heel sterk aan het twijfelen of ik iets met Human Resources Management of iets met Marketing zou gaan doen. Op datzelfde moment werden er in de aula flyers uitgedeeld voor postgraduaten aan de Ehsal Management School. Mijn oog viel onmiddellijk op het postgraduaat Human Resources Management. Wat mij voornamelijk aansprak was het feit dat we les zouden krijgen van mensen uit de praktijk, dat was iets wat zeker ontbrak aan mijn studies Handelswetenschappen. Ik was vrijwel direct overtuigd dat ik deze opleiding nog zou volgen nadat ik afgestudeerd was, dus nadat ik mijn studies Handelswetenschappen had afgerond heb ik mij onmiddellijk ingeschreven voor dit postgraduaat. Het heeft me zeker niet teleurgesteld, de lessen zijn heel boeiend omdat de docenten hun eigen ervaringen uit de praktijk met plezier aan ons meedelen, daarnaast zat ik in een relatief kleine klas waardoor je ook iedereen van je medestudenten leert kennen.

Wat ik tot nu toe heb geleerd is dat er heel wat verschillende domeinen deel uitmaken van Human Resources Management, je leert bovendien dat Human Resources onmisbaar is in een bedrijf wat mij nog meer heeft gemotiveerd om in dit domein aan de slag te gaan. Ook door de projecten die lopen doorheen het jaar leer je om te werken in teamverband zoals het gebeurt in de praktijk waardoor je leert om veel professioneler te werk te gaan. Daarnaast leer je tijdens dit jaar ook jezelf beter kennen doordat er meerdere coachings gegeven worden door Veronika Wuyts die focussen op jezelf als individu. Een extra pluspunt aan deze opleiding is dat je ook tips en tricks krijgt omtrent het solliciteren zodat je helemaal klaar bent om na deze opleiding de gepaste job te vinden. 

Ik heb tijdens dit postgraduaat heel veel bijgeleerd en ik ben heel blij dat ik dit nog gedaan heb na mijn studies Handelswetenschappen (die toch altijd heel algemeen waren). Ik zou dit postgraduaat aan iedereen aanraden omdat HRM heel divers is en cruciaal is voor een bedrijf.

Jasmin Dralants, studente postgraduaat Humanresourcesmanagement 2019-2020
 

Tina Peeters

Tina Peeters

Aan het werk gaan en geld verdienen of nog een extra jaar kennis opdoen/specialiseren? Dat dilemma is voor vele studenten bij het afronden van hun master of bachelor heel herkenbaar. Voor mij was deze beslissing snel gemaakt toen ik de inhoud van het postgraduaat las.
Het zou de perfecte aanvulling zijn voor mijn bachelor Office Management met optie Human Resources. Deze bachelor had me reeds veel geleerd over HR, maar nog niet zo diepgaand als ik had gewild. Dat smaakte naar meer en daarom ging ik op zoek naar een meer praktijkgerichte en intensieve HR-opleiding.
Het postgraduaat HRM aan de EMS stak er met kop en schouders bovenuit dus was deze beslissing snel gemaakt. Ik heb hier dan ook geen seconde spijt van gehad want elke dag leerde ik enorm veel bij over o.a. rekrutering, learning & development, payroll, employer branding, arbeidsrecht, HRIS enz. Alles wat ik me had ingebeeld kwam aan bod en nog veel meer.
Het feit dat de lessen werden gegeven door docenten vanuit het bedrijfsleven maakte de lessen ook veel interessanter. Ze deelden hun eigen ervaringen en expertise op een interactieve manier met de klas. De uitdagende projecten dat we moesten doen, maakten het dan ook helemaal af. Op die manier konden we ons helemaal verdiepen in het vak en tegelijkertijd leerden we samenwerken en ons flexibel en professioneel opstellen.
Als mensen me vragen of het waard was een extra jaar te studeren, zeg ik zonder twijfel dat ik in het afgelopen jaar meer heb geleerd over HR dan dat ik in mijn drie jaren bacheloropleiding heb opgestoken.

Tina Peeters, Postgraduaat HRM 2018-2019

Ellen Martens

Ellen Martens

Na mijn studies Handelswetenschappen had ik het gevoel dat ik nog iets miste, ook al is dat een heel goede opleiding. Ik wou nog wat praktijkervaring opdoen en zo kwam ik bij het postgraduaat HRM van de EHSAL Management School uit. Learning by doing staat hier namelijk centraal.

In onze groep waren er veel verschillende achtergronden qua vooropleiding (handelswetenschappen, orthopedagogie, taal- en letterkunde, hotelmanagement,...). Dit zorgt er voor dat je bij projecten meer inzichten krijgt vanuit verschillende invalshoeken.

De docenten staan allemaal in het bedrijfsleven, waardoor je tijdens de lessen en projecten veel praktische tips kan krijgen. Voor mij was het een groot voordeel dat de vakken niet los staan van elkaar en dat je dus de linken ziet tussen de verschillende aspecten van HR.

Tijdens de lessen van Veronika Wuyts leer je ook nog eens heel wat bij over jezelf, wat heel handig is bij groepswerken, sollicitatiegesprekken en het verdere bedrijfsleven.
Ik heb alleszins heel veel bijgeleerd en heb het gevoel steviger in mijn schoenen te staan.

Ellen Martens, Postgraduaat HRM 2018-2019

Camille Van Hijfte

Camille Van Hijfte, Postgraduaat HRM 2018-2019

Tijdens mijn Bachelor in KMO-Management kwam ik doorheen de drie jaren al vaak in contact met vakken zoals HR, sociale wetgeving en ondernemen. Vanaf dat moment wist ik het: “Zoiets wil ik gaan doen!” Ik heb er dan ook voor gekozen om mijn eindstage te volgen in HR, bij Harvey Nash Gent en als kers op de taart koos ik ervoor om me verder te specialiseren in het Postgraduaat Humanresourcesmanagement aan de ESHAL Management School.
Een jaar waar je ondergedompeld wordt in de verschillende takken van HR: zowel soft als hard HR. Je leert er de verschillende wetgevingen kennen, rekrutering, payroll en nog zoveel meer.

De lessen worden ook steeds gegeven door gastdocenten die hun praktijkervaring meenemen, wat het extra boeiend maakt. Daarbovenop werk je doorheen het jaar ook aan verschillende projecten bij bedrijven die met een reëel HR-vraagstuk zitten. Op deze manier kan je de theorie ook effectief gaan toepassen in de praktijk. Een echte aanrader als je het mij vraagt!
Doorheen het jaar heb ik ook voor mezelf ontdekt welke richting ik nu effectief wou uitgaan. Voor mij persoonlijk waren de lessen payroll heel interessant, na mijn specialisatie voelde ik me dan ook volledig klaar voor de arbeidsmarkt en ben ik recent gestart als Payroll Consulent bij SD Worx.
Tot slot leer je ook vrienden kennen met eenzelfde passie voor HR in het hartje Brussel. Een leerrijke maar ook leuke ervaring als afscheid van je studententijd!


Camille Van Hijfte, Postgraduaat HRM 2018-2019

Elise Verhoyen

Elise Verhoyen, Postgraduaat HRM 2018-2019

Vorig jaar studeerde ik af als Master in de Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid. Ik voelde mij nog niet klaar voor de arbeidsmarkt en ging dan ook op zoek naar een praktijkgerichte opleiding die de overgang naar het werkleven gemakkelijker kon maken. Ik had mezelf geïnformeerd omtrent alle mogelijke opties en kwam uiteindelijk uit bij de postgraduaat HRM aan de EHSAL Management School.

De eerste dag was enorm spannend! Allemaal nieuwe gezichten, allemaal studenten met een andere opleidingsachtergrond, wat de opleiding achteraf gezien enorm boeiend heeft gemaakt! We werden heel warm ontvangen en maakten kennis met de docenten. Ik was onder de indruk over al hun kennis.

De docenten aan EMS staan effectief in het werkveld en halen heel wat praktijk relevante voorbeelden mee naar de lessen wat de opleiding uitermate interessant maakt. Alle facetten kwamen aan bod, waardoor we helemaal ondergedompeld werden in de HR wereld.
Daar stopte het natuurlijk niet! We kregen ook de kans om vier grote bedrijfsprojecten uit te voeren in team. Op die manier zetten we onze eerste stapjes in het bedrijfsleven als consultants, maar werden we langs de zijlijn gecoacht door ervaren professionals die altijd voor ons klaarstonden. De opleiding heeft mij zowel persoonlijk als professioneel verder ontwikkeld en mij klaargestoomd voor een eerste echte job. In september start ik als consultant bij Delaware waar ik zal instaan voor het digitaliseren van allerhande HR-processen.

Daarenboven zijn er vriendschappen voor het leven gesmeed wat het avontuur alleen nog maar mooier maakt!

Elise Verhoyen, Postgraduaat HRM 2018-2019