fbpx Getuigenissen | EHSAL Management School

Getuigenissen

 

 

 

Stijn Wagemans

Deze opleiding slaagt erin om een sterke toegevoegde waarde te zijn voor zowel de doorwinterde IT’er als iemand die vanuit de business vaak in aanraking komt met IT. Zelf behoor ik tot de 2e groep.

De docenten nemen jou het hele academiejaar mee in een intrigerend verhaal van een digitaliserende wereld, steeds vanuit een nieuw oogpunt bekeken. Ze houden hierin telkens het evenwicht tussen theorie en praktijk. Dat ik na elke sessie nieuwe inzichten had waarmee ik aan de slag kon, is het beste bewijs. Ik werd getriggerd om kritische vragen te stellen over de organisatie, zowel op business als IT vlak. 

Op het einde van dit programma beschik je over een toolbox aan toepasbare methodologiën en best practices. Voor mij geldt deze opleiding dan ook niet als een eindpunt, maar als een gids in de verdere ontwikkeling van mijn professionele carrière waar ik nog vaak naar terug zal grijpen. 

Dat mijn boekenkast en wishlijst de voorbije maanden verschillende aanvullingen heeft gekregen, is een fijn neveneffect van het programma om rekening mee te houden. 


Stijn Wagemans, Business Application Expert C-Rental / 2021-2022
 

Sofie Priem

Sofie Priem

De opleiding IT Strategie & Organisatie reikt een heleboel concepten, methoden en inzichten die je als kapstok kan gebruiken binnen je eigen professionele organisatie. De adviesnota, waarin je een situatie binnen je eigen organisatie aanpakt, maakt dat je deze kapstok onmiddellijk kan toepassen binnen je eigen context.

Door deze nieuwe inzichten trek je automatisch de normale werkwijze in vraag. Dit zorgt ervoor dat je via externe input kritisch kan kijken naar je eigen omgeving en manieren van werken. Het is geen voorgekauwde aanpak om toe te passen, maar het laat juist je blik verruimen door te kijken hoe dingen ook anders kunnen worden aangepakt.

Sofie Priem, Digital Product and Innovation Manager Crossbridge / 2020-2021 

Sven Van Semmertier

De opleiding hielp me in de eerste plaats om het vocabulaire eigen aan ICT onder de knie te krijgen en de dynamische verhouding tussen ICT en business beter te begrijpen. Ik leerde beter in te schatten wat we van ICT mogen verwachten vanuit een businessperspectief en welke mechanismen er spelen bij de totstandkoming van een relatie en een product.

De opleiding slaagt erin een wereld voor je te openen waarin je je nadien verder kan verdiepen of specialiseren. 


Sven Van Semmertier, Program Manager RECAMAS - FOD Binnenlandse Zaken - Dienst Vreemdelingenzaken / 2020-2021
 

Julie De Decker

My motivation to follow this IT management program was of course to learn more about IT management but also to connect with interesting people within the IT world. In that respect, this year has been a success. In addition to the classes we also had to work on an advisory note. The goal of this note was to formulate advices towards a problem your company is facing. This exercise was very instructive as you put into practice what you have learned and it broadens the view you have on your own company. 

Julie De Decker, SAP Specialist - YPTO / 2019-2020

Yannick Van Melkebeke

Een inspirerend programma dat me als IT Manager de handvaten geeft om succesvol te zijn.

Dit programma zorgt voor een 360° overzicht van zowel theoretische als toepasbare elementen. De vier modules zijn zeer uiteenlopend maar tegelijkertijd bijzonder samenhangend gebracht, dankzij heel ervaren docenten. Het strategische element helpt je om je eigen organisatie beter te begrijpen en stimuleert je om hiertoe zelf meer bij te dragen.

De behandelde frameworks & methodologieën geven je een inzicht om effectiever te worden in je job, in zowat alle gebieden, inclusief het legale aspect. Afsluiten met een adviesnota die zeer praktisch toepasbaar is op je omgeving, geeft je het voldane gevoel dat dit programma je op een hoger niveau laat presteren.

Yannick Van Melkebeke, IT Talent Manager UCB Biopharma / 2017-2018

Wouter Vandenbussche

De cursus "IT Strategie en Organisatie" volgde ik vooral om een bredere basis te hebben in een aantal IT frameworks. Professioneel kwam ik immers daar regelmatig mee in aanraking.

De vier gevarieerde modules hebben me ook effectief inzicht gegeven in de belangrijkste service management, enterprise architectuur en governance methodologieën. De cursus is een goede voorbereiding op eventuele foundation certificatie in ITIL of COBIT.
Naast de frameworks was er ook aandacht voor de rol van IT in het bepalen en uitvoeren van de bedrijfsstrategie en de wettelijke bepalingen relevant voor IT projecten en diensten. 

Alleszins de cursus bracht een brede inleiding vol relevante thema's voor zowel zij die een functioneel/technische sturende rol uitoefenen als zij die een IT management functie ambiëren.


Wouter Vandenbussche - Identity Management Consultant - Verizon / 2014-2015
 

Frederick Wellekens

Na het volgen van de richting projectmanagement, waar ik zeer tevreden over was, ging ik op zoek naar een vervolg. Op de EMS-website wekte de richting "IT Strategie & Organisatie" mijn interesse en na een bezoek aan één van de infodagen vooraf, was ik helemaal overtuigd.

De opleiding is een echte aanrader voor iedereen die zijn algemene IT-management kennis wil verbreden.
Tijdens de verschillende modules wordt de theorie afgewisseld met enkele praktische oefeningen, zodat je de opgedane kennis meteen kan uittesten.
Ook de adviesnota, die aan het einde van het schooljaar moet worden verdedigd, heeft bij voorkeur een onderwerp dat praktisch bruikbaar is binnen je bedrijf.

De opgedane kennis en inzichten heb ik meteen kunnen toepassen binnen mijn huidige functie.


Wellekens Frederick, Operations Coördinator ICT Services Bpost / 2011-2012