fbpx Getuigenissen | EHSAL Management School

Getuigenissen

Ellen Decoster

Ellen Decoster

Ik vond mijn vooropleiding, Taal- en Letterkunde, erg boeiend, maar ik miste een economische insteek. Daarnaast voelde ik me nog niet rijp voor de arbeidsmarkt, en dus ging ik op zoek naar een aanvullende opleiding. De Postgraduaten van de EHSAL Management School (EMS) sprongen meteen in het oog omdat ze exact waren wat ik zocht: praktijkgericht, economisch en een goede aanvulling op mijn eerdere opleiding. Bovendien duren deze Postgraduaten slechts een schooljaar en is er de mogelijkheid om extra stages te volgen.

Ik heb lang getwijfeld tussen een aantal marketinggerichte Postgraduaten, maar toen ik op de infodag uitleg hoorde over het Postgraduaat Digitaal business management, was de keuze snel gemaakt. Het is een nieuwe opleiding die helemaal aansluit bij de noden van de arbeidsmarkt. In deze opleiding maak je kennis met business management in de gedigitaliseerde wereld van vandaag. Zowel het economische als het digitale komen aan bod en dat maakt dit postgraduaat uitdagend en afwisselend!

Daarenboven is het heel leuk om in een kleine klasgroep terecht te komen waarin iedereen een andere vooropleiding genoten heeft. Ik leerde op EMS in een team werken en deed ervaring op in de bedrijfswereld dankzij de interessante projecten bij verschillende bedrijven. Het was ook erg leerrijk om les te krijgen van gastdocenten die experts in hun vak zijn en ons tips konden geven uit het bedrijfsleven.

Ik heb gedurende dit jaar enorm veel bijgeleerd en voel me nu wél klaar om aan mijn eerste job te beginnen. Dankzij de praktijkervaring die ik nu opgedaan heb, weet ik bovendien ook beter welke richting ik uit wil. Bovendien heb ik ook geweldige klasgenoten leren kennen waarmee ik een heel leuk jaar heb beleefd!
 

Ellen Decoster, postgraduaat Digitaal business management 2019-2020

Lara Lenaers

LaraLenaers

Na mijn master Meertalige Communicatie miste ik precies nog iets. Ik voelde me nog niet klaar om te gaan werken. Doordat mijn studie vooral focuste op talen, wilde ik me graag nog extra bijscholen in een meer economische richting. Toch twijfelde ik om een extra universitaire opleiding te volgen om wille van de fameuze masterproef. Via een brochure op school kwam ik bij het postgraduaat ‘Digitaal Business Management’ van EHSAL Management School terecht. Toen ik de inhoud van het postgraduaat las, was de keuze voor mij snel gemaakt.

Het postgraduaat is een heel uiteenlopend traject waar je in contact komt met alle aspecten van business management zoals juridische en fiscale aspecten, marketing, financieel management, operationeel management en HRM met een grote focus op digitalisering. Een grote troef van het postgraduaat zijn de lessen van gastdocenten uit elk specifiek vak. Zij delen hun ervaring en kennis met voorbeelden uit de praktijk, wat het extra boeiend maakt.
Doorheen het jaar kregen we de kans om mee te werken aan vier uiteenlopende bedrijfsprojecten waarbij we gecoacht werden door ervaren professionals. Op die manier leerden we beter samenwerken en zetten we onze eerste stappen in het bedrijfsleven.

De opleiding is een echte aanrader en heeft me een duidelijk beeld gegeven van de richting die ik graag zou willen uitgaan op de arbeidsmarkt. 

Tot slot zijn er vriendschappen ontstaan die dit avontuur enkel nog mooier maken! Een boeiende en leuke ervaring als afscheid van je studententijd!

Lara Lenaers, studente postgraduaat Digitaal business management 2019-2020

Koen De Leus

Koen De Leus

De digitalisering sijpelt door in alle geledingen van de maatschappij en in de economie in het bijzonder. Bedrijven zullen hun strategie, hun structuren en hun processen moeten aanpassen. En medewerkers aantrekken die de digitale transformatie kunnen waarmaken. Deze opleiding reikt bedrijfseconomische kennis aan, vanuit dat toekomstgericht perspectief.

Koen De Leus, Hoofdeconoom BNP Paribas Fortis, auteur “De winnaarseconomie”

Jaak Geens

Jaak Geens

Digitaal is per definitie binair. De afweging en keuze van de juiste oplossingen wordt daardoor nog meer belangrijk, en bovenal strategisch. Digitaal dwingt ondernemingen naar de juiste beslissingen nu, om "Cutting-Edge" te blijven in de onmiddellijke toekomst. Machines en robots voeren uit, maar wat en hoe dit aan te pakken, daarvoor heb je de juiste reflecties, succesvolle (en minder succesvolle) use cases en multi-disciplinaire kennis nodig. Het engineeren van een juiste digitale toekomst start met nederigheid en openheid, daarom is dit polyvalent postgraduaat een mega-idee!

Jaak Geens, Voorzitter geens.com, Initiatiefnemer European Entrepreneurial Regions project