fbpx Corporate performance management | EHSAL Management School

Corporate performance management

Doel en verantwoording

Ondernemingen ervaren steeds meer dat het sturen in een dynamische markt hogere eisen stelt aan het prestatiemanagementsysteem. Ze zijn naarstig op zoek naar verbeteringen, zodat de organisatie beter en sneller is geïnformeerd en wendbaarder kan reageren op veranderingen. Een goede inrichting en invulling van het “ Corporate Performance Management (CPM)”, is een absolute must voor elke onderneming. Corporate Performance Management is de verzameling van de processen, methodes, toepassingen en technologiën die gebruikt worden bij de monitoring, het beheren en het sturen van de performantie van een organisatie. CPM bestaat uit het huwelijk tussen Business Intelligence en planning, budgetering en monitoring. Het wil een reeks inzichten verwerven op de bedrijfsperformantie, over operationele activiteiten en departementen heen, daarbij zorgend voor een link tussen de bedrijfsstrategie en de uitvoering ervan. Naast een illustratie van de diverse stapstenen van CPM wordt ter situering ook bondig gekeken naar de technische infrastructuur die nodig is om deze cyclus jaar na jaar succesvol te laten draaien.

Dit programma maakt deel uit van twee postgraduaatcycli: het postgraduaat in Industrieel Onderneminsgbeleid en het postgraduaat IT Organisatie en Management.

Doelgroep

Het programma richt zich voornamelijk tot managers en business consultants die samen met de informaticaspecialisten instaan voor het (mee)organiseren, beheren, beheersen, vernieuwen, uitvoeren en bewaken van beleidsinformatiesystemen zoals Financial en Business Controllers, Management Accountants, Marktonderzoekers en Beleidsmedewerkers,