fbpx Bedrijfsprojecten | EHSAL Management School

Bedrijfsprojecten

Digitaal business model
Tijdens dit project werken studenten een digitaal business model uit voor een tradtionele onderneming. Je stelt visueel het oorsponkelijke business model voor en daarna het digitale. Je werkt dus conceptueel;  het verdienmodel, de producten, de vermarkting, de toegevoegde waarde en de waardepropositie van de onderneming in digitale transitie uit.

Jaarrekeningcijfers interpreteren
Studenten bespreken de cijfers van de jaarrekening van de onderneming waarvoor zij een opdracht (project) in het kader van deze opleiding uitvoeren. Wat is cruciale info? Hoe interpreteer je de verschillende ratio's? Hoe evolueert dit bedrijf op financieel vlak?

Project Customer journey

Studenten worden in contact gebracht met een onderneming die eerste stappen heeft genomen in digitalisering, maar waar nog veel potentieel is. Aan de hand van online marketinganalyse en een interview definiĆ«ren ze de huidige stand van zaken. Als mystery shopper beleven studenten zelfs een eigen consumentenervaring! 
Hierna is het tijd om de digitale customer journey uit te tekenen. Bovendien maken we het concreet: je stelt zelf een e-mail campagne op, schrijft een blog die goed vindbaar is voor zoekmachines, werkt een social media contentstrategie uit en wie weet teken je wel de wireframes voor een nieuwe app, chatbot of schrijf je de conversatie met een voice assistant uit. Hoedanook, de consument staat centraal!

Project Digitale operationele processen

Studenten onderzoeken hoe in een concrete onderneming het conceptuele business model vertaald wordt in operationele processen. Op basis van selectiecriteria gaan studenten kernprocessen trachten te optimaliseren met een maximale digitalisering van de informatiestroom als uitgangspunt. Aanbevelingen aan het bedrijf worden voorgesteld tijdens een presentatie.